Allažu pirmsskolā un bibliotēkā dzejas dienas pasākums  “Dzeja dejo”

17.septembris – dzeja dejo, dzeja sapulcina kopā dažādas paaudzes –  Sociālās aprūpes centra “Allaži” un Sociālās aprūpes mājas “Gaismiņas” iemītniekus un darbiniekus, un Allažu pirmskolas grupiņas “Mēnestiņš” skolotājus un bērnus, dzejas rindas un cilvēkus. Vasarīgi silts, koku lapas krāsojas un dejodamas krīt lejup.

Pasākuma pirmā daļa notika Allažu pirmskolas zālītē. Danica Polonska ar savu flautu mūs ieveda mūzikas skaņās, atskaņojot Emīla Dārziņa “Melanholisko valsi”, Jana Baranovska – Allažu pamatskolas direktora vietniece pirmsskolas izglītībā – ar Māras Zālītes dzeju par Latviju,  sildīja dvēseli. Allažu pirmskolas grupiņas “Mēnestiņš” bērnu dzejas, dejas un dziesmas priekšnesumus skatījāmies un klausījāmies ar atvērtām sirdīm un prātu. Savstarpēji mijoties Danicas, Janas un bērnu mūzikai, vārdiem un dejai aizdzejojāmies līdz jaukam pārsteigumam – bērnu sagatavotiem apsveikumiem aprūpes namu iemītniekiem.

            Pasākuma otrā daļa norisinājās Allažu bibliotēkā. Smaržojot krāsainām dālijām, meklējam vārdus grāmatu lapaspusēs, vārdus kuri aizskar kādas dvēseles stīgas, kuri liek dziedāt, domāt, priecāties un skumt. Arī mazliet uzdziedājām – kā lai nedzied? Tas ir Čaks – “Liepas”, kuru var arī izdejot! Vēja deja, zvaigžņu deja, domu deja. Sasaucas dzērves – kliedz – par ko? To mēs nezinām, mums nestāsta! Pulcējas, sasaucas, dejo. Vai lidos prom?

Sagatavoja: Allažu bibliotēkas vadītāja Gunta Rudze