Drošības mēnesis Allažu pirmsskolas grupās

12.septembrī Drošības mēneša ietvaros Allažu pamatskolas pirmsskolas izglītības grupas sadarbībā ar Inčukalna Brīvprātīgo ugunsdzēsēju biedrību un Siguldas novada Pašvaldības policiju organizēja izglītojošu pasākumu par drošību. Tā laikā bērni iepazinās ar drošības dienestu darbu – ko dara policists un ugunsdzēsējs, kādu palīdzību un atbalstu viņi sniedz sabiedrībai. SNPP informēja par Pašvaldības policijas pamatfunkcijām un materiālo nodrošinājumu – speclīdzekļiem un transpotlīdzekļiem.

Drošus bērnu paradumus var iedibināt tad, ja tos ikdienā pielietojam mēs pieaugušie, rādot bērniem priekšzīmi. Šoreiz kopā ar policistiem un ugunsdzēsējien kopīgi atkārtojām, kā rīkoties dažādu apdraudējumu un ugunsgrēka gadījumā, kur meklēt palīdzību.

Liela interese bija par drošības dienestu aprīkojumu. Taču nedalītu sajūsmu pirmsskolēnos izraisīja iespēja iekāpt policijas un ugunsdzēsēju automašīnā un uz brīdi iejusties policista un ugunsdzēsēja lomā. Dzirdējām, kā darbojas trauksmes signāls.

Uzlīmes ar ugunsdzēsēju dienesta logo, kuras pasniedza Inčukalna BUB, apliecina, ka esam apmeklējuši izglītojošu nodarbību par drošību.

Septembris Allažu pirmsskolas grupās ir Drošības mēnesis, kura galvenais mērķis ir nostiprināt bērnu zināšanas par dažādiem ar drošību saistītiem jautājumiem.

Paldies Inčukalna Brīvprātīgo ugunsdzēsēju biedrībai un Siguldas novada Pašvaldības policijai par atsaucību, atbalstu un sadarbību, organizējot Drošības mēneša pasākumu Allažu pirmsskolēniem!

Zemāk pievienota saite, kurā foto galerijā atspoguļoti drošības dienas mirkļi.

Fotogrāfiju autors 

Siguldas novada pašvaldības

Sabiedrisko attiecību nodaļas

Sabiedrisko attiecību speciāliste

Austra Priļepiševa

https://failiem.lv/u/2qu4pgkzv

Sagatavoja

Jana Baranovska,

direktora vietniece pirmsskolas izglītībā.