Karjeras nedēļa skolā – iespēja atklāt nākotni

Karjeras nedēļa skolā ir svarīgs pasākums, kas ik gadu dod skolēniem iespēju iepazīt dažādas profesijas un karjeras iespējas, palīdzot viņiem pieņemt apzinātus lēmumus par savu nākotni.

Šīs nedēļas laikā skolēni piedalījās dažādās aktivitātēs: pildīja karjeras testus,  tikās ar dažādu profesiju pārstāvjiem, devās ciemos pie vietējiem uzņēmējiem.

Piemēram, 5. klases skolēni apmeklēja skolas bibliotēku, kur tikās ar bibliotekāri. Viņa pastāstīja par savu darbu – grāmatu izsniegšanu, informācijas meklēšanu un pasākumu organizēšanu. Skolēni uzzināja, kādi ir bibliotekāra galvenie darba uzdevumi, un uzdeva jautājumus. Apskatīja lielāko grāmatu bibliotēkā un noskaidroja cik liels ir bibliotēkas grāmatu krājums. Skolēni guva informāciju par lasīšanas veicināšanas pasākumu “Bērnu žūrija” un noslēgumā skolēniem bija iespēja izvēlēties grāmatu lasīšanai mājās.

Pie 6. klases skolēniem viesojās klasesbiedra Martina mamma, lai pastāstītu par savu profesiju – mārketinga speciālists lielā uzņēmumā. Skolēni uzzināja par šī darba specifiku, veicamajiem pienākumiem, izglītību, bonusiem un priekšrocībām. Īpaši tika uzsvērta nepieciešamība apgūt svešvalodas, iespējas visu laiku pilnveidoties un tas, ka katra darba diena ir interesanta, atšķirīga un radoša.

Savukārt, 9. klases skolēni tikās ar uzņēmuma “Kokpārstrade 98” profesionāļiem.

Šādi pasākumi palīdz skolēniem labāk saprast savas intereses, spējas un vērtības, kas ir būtiski faktori karjeras izvēlē, un veicina viņu pārliecību par nākotnes iespējām.