Allažu pirmsskolēni piedalās Baleta stundā

16.janvārī Allažu pirmsskolas bērni piedalījās Baleta stundā. Pie mums viesojās Latvijas Nacionālās operas un baleta balerīna Paulīna Druka.  P.Drukas sirsnīgais stāstījums aizveda mūs baleta pasaulē, kur ik dienas notiek brīnumi – uz skatuves satiekas laupītāji, princeses un citi pasaku varoņi. Katrs priekšnesums ir piedzīvojums. Iepazinām baleta ikdienu un aizkulises. Kopā apguvām dažas vienkāršākās klasiskās dejas roku  un kāju pozīcijas un reizē iepazinām unikālo balerīnas profesiju.

Bet baleta mūzika un kustības uzbūra mums pasauli, kurā viss ir iespējams. To vērojām balerīnas priekšnesumā Variācija no baleta Riekstkodis.

Pasākuma otrā daļā bērni piedalījās Baleta Burziņā. Tā bija vienreizēja iespēja gan mazajiem skatītājiem, gan mums pieaugušajiem turēt rokās dažādus baleta iestudējumu aksesuārus – prinču cepures, princešu diadēmas, vēdekļus un daudz ko citu. Vislielāko sajūsmu bērnos raisīja iespējas uzmērīt un ietērpies baleta kostīmos. Dažādu krāsu baleta kleitas, puišu toreadoru kostīmi,  parūkas, augstmaņu cepures, spožās tiāras, bērniem ļāva iejusties dažādos tēlos no princeses, augstmaņa, pāža līdz spāņu varonim.

Un kur gan bez  baleta pirkstu kurpēm – puantēm! Tās piemērīja vai ikviens. Jautrību izraisīja bērnu asprātīgā atbilde, ka baleta pirkstu kurpes sauc par baleta pastalām.

Paldies P.Drukai, ka ļāva mums atvērt burvju durtiņas baletā!

Informāciju sagatavoja:

Jana Baranovska

direktora vietniece pirmsskolas izglītībā