Allažu pirmsskolā  Ziemassvētku ieskaņās muzicē Mālpils jaunie mūziķi

12.decembrī Allažu Pamatskolas pirmsskolas izglītības grupās izskanēja Mālpils Mūzikas un mākslas skolas  jauno mūziķu koncerts Ziemassvētki skan… Nu jau vairākus gadus mazos allažniekus ar saviem muzikālajiem priekšnesumiem priecē jaunie mūziķi no Mālpils. Izveidojusies laba un cieša sadarbība ar Mālpils Mūzikas un mākslas skolas mūzikas nodaļas skolotājām D.Ulasi un D. Dzelvīti. Šogad mūs atbalstīja arī mūzikas nodaļas jaunais vadītājs K.Sarma.

            Ar sirsnīgām un priecīgām nokrāsām skaņdarbos dominēja melodiskums un viegli liriskais šarms. Skanēja dažādi mūzikas instrumenti – klavieres, vijole, čells, akordeons un saksofons. Dzirdējām, kā bērni spēlē solo, saspēlējas duetā un muzicē saskanīgā ansamblī. Klausījāmies dažādu pasaules un latviešu komponistu darbus.

Koncertu vadīja stīgu instrumentu klases skolotāja Diāna Ulase, kura siltā un sirsnīgā uzrunā sveica mazos Allažu pirmsskolēnus Adventa laikā.

Valdzināja jauno muzikantu priekšnesumu dabiskums, vienkāršība, gaume un kamerstils. Pie klavierēm izpildītājus meistarīgi pavadīja koncertmeistare Diāna Dzelvīte.

Paldies māksliniekiem un viņu pedagogiem par jauko, sirsnīgo un gaišo Ziemassvētku noskaņu!

Informāciju sagatavoja

Jana Baranovska,

direktora vietnieks pirmsskolas izglītībā.