Runcis Rūdis un Bebrs Bruno viesojas pie bērniem Allažu pirmsskolas grupās

Drošības nedēļas ietvaros 6.septembrī mūsu pirmsskolas grupās viesojās bērnu draugi no Valsts policijas – Runcis Rūdis un Bebrs Bruno.

Bērni klausījās Runča Rūda un Bebra Bruno stāstos par vispārējo drošību, Ceļu satiksmes noteikumiem, par to, kādas uzvedības normas ir jāievēro uz ceļa un rotaļājoties pagalmā. Draudzīgie policisti pārbaudīja, vai bērni atpazīst krāsas luksoforā, par ko katra krāsa brīdina, vai pārvietojoties ar auto piesprādzējas, vai zina, kā dažādās situācijās rīkoties droši un kam lūgt palīdzību.

Bērni uzdeva sev interesējošus jautājumus, kā arī varēja pārbaudīt savas zināšanas ceļu satiksmes noteikumos un citos ar drošību saistītos jautājumos, piedalīties rotaļās un pat uzspēlēt atraktīvu drošības spēli. Ikviens varēja iepazīties ar VP formas tērpu. Bebra Bruno stāstā mazie klausītāji  uzzināja gan par to, ka nedrīkst pieņemt veltes no svešiem cilvēkiem un piekrist viņu aicinājumam doties līdzi, gan arī par citām svarīgām lietām, kas jāzina ejot uz mežu, braucot ar riteni, šķērsojot ielu.

Kopā ar draudzīgajiem policijas tēliem pie bērniem pabija arī Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Siguldas iecirkņa Kārtības policijas inspektores Ilma Niedrīte un Ilze Ābelīte. Atraktīvi un interesanti bērni tika iepazīstināti ar policijas darba pienākumiem un drošas uzvedības noteikumiem.

Informāciju sagatavoja:

Jana Baranovska

direktores vietniece pirmsskolas izglītībā.