“Randiņš ar grāmatu”

13.februāra rīts Allažu bibliotēkā! Allažu pamatskolas pirmskolas izglītības grupiņu bērnus un skolotājus sagaida lapsiņa, jo Siguldas novada bibliotēkas 2023. gada februārī uzsāka lasīšanas veicināšanas programmu “La(p)sa”. Vēlamies bērniem parādīt, ka lasīšana var būt saistīta ar aizraujošām, izzinošām un radošām nodarbēm.

Visi samīļojam lapsiņu, samīļojam sevi un draugus un dodamies randiņā ar grāmatām, kuras uzrunā, vēsta par jūtām, par mīļumu un prieku – par samīļošanos.

Paši mazākie satika Peppa Pig grāmatas “Mans tētis” un ”Mana mamma“. Tās ir ļoti labestīgas grāmatiņas, kuras deva iespēju veidot sarunu ar bērniem – par ģimeni, mīļumu, prieku un labsirdību.

Lasot un skatoties Semas Makbretnijas grāmatiņu “Vai zini, cik ļoti es tevi mīlu?”, runājām par mīlestību, par to, kā mazais zaķēns rāda māmiņai, cik liela ir viņa mīlestība un kā ,savukārt, māmiņa rāda – cik liela ir viņas mīlestība! Kopā rādījām, cik plaša ir mūsu mīlestība.

 Viļa Plūdoņa “Bērni, uzklausaties nu: Stāstīšu jums pasaku!” un Raiņa “Dzejoļi bērniem” grāmatās atradām un izdzīvojām savu jūtu pasauli.

            Kopā pasākumu apmeklēja 84 Allažu PII bērni un 9 skolotāji.

Informāciju sagatavoja Allažu bibliotēkas vadītāja Gunta Rudze