Latvijas valsts svētku nedēļa Allažu pirmsskolas grupās

Ar plašu un daudzveidīgu pasākumu programmu Allažu pirmsskolas grupās izskanējusi Latvijas valsts svētku programma.

Svētku pasākumus 11.novembrī aizsāka Lāpu gājiens. Tas aicināja bērnus kopā ar ģimeni doties gaismas gājienā no Allažu pamatskolas līdz Allažu ciema centram, kur noslēdzās ar svētku brīdi. Savukārt 14.novembrī pirmsskolēniem bija iespējams noskatīties izrādi “Trakā diena pasaku pilī”. Stāstu par kādu princesi, padzīvojušu princi, nogurušu karali, jautru karalieni, izbrīnītu princeses māsu un muļķīga izskata zaķi.

Visas svētku nedēļas garumā bērni piedalījās dažādās radošajās darbnīcās – “Latvija mandalās”, “No sirsniņas sirsniņai”, “Gaisma Latvijai!”, “Latvijas medaļa”, “Ozollapa”.

16.novembrī sadarbībā ar biedrību “Latvijas Mazpulki” un Mālpils vidusskolas mazpulku vadītāju Ilzi Bērziņu, pie mums ciemos ukraiņu bērni. Kultūras apmaiņas programmas ietvaros kopā lasījām latviski, mācījām viens otram iepazīt Latviju.

Košā svētku rotā pirmsskolā izskanēja 17.novembra Latvijas valsts svētku svinīgais pasākums. Bērnus ar savu stāstu par Latviju iepazīstināja lelle Mārīte. Viņa bērniem stāstīja par Latvijas lepnumiem – valodu, četriem gadalaikiem, tautas tērpu un karogu. Mārīte lepojās, ka ar savu ģimeni dzīvo Latvijā un ir latviete.

Katras grupiņas svinīgo svētku brīdi rotāja pašu klātais svētku galds un bagātāku darīja vecāku sagādātās kūkas.

Sagatavoja

Jana Baranovska,

direktora vietniece pirmsskolas izglītībā