Miķeļdiena Allažu pirmsskolas izglītības grupās

29.septembrī Allažu pirmsskolas izglītības grupu bērni svinēja Miķeļdienu. Miķeļi dabā iezīmē rudens saulgriežus un gada ražas svētku laiku.

Mākonīšu bērni Miķeļdienas svinībām gatavojās jau iepriekšējā dienā- cepa maizi. Svētku dienā pušķoja telpas ar rudens ziedu kompozīcijām, smērēja sviestmaizes, dekorēja galdus, gāja rotaļās.

PI grupas Lāsītes bērni Miķeļdienā runāja par bagātāko gadalaiku – rudeni. No lauka un tīruma ir novākta raža, un var svinēt rudens saulgriežus. Klāja svētku galdu ar dzeltenu galdautu , rotāja to ar koku lapām un rudens ziediem. Cienājās ar maizīti, uz kuras paši smērēja aizdaru, un skatījās filmu par to, kā top maizīte.

Savukārt, Mēnestiņu grupas bērni pētīja, kādas rudens veltes ir sanestas uz bērnudārzu. No rudens veltēm bērni pagalmā veidoja Miķeļdienas mandalu. Pirms tam bērni pētīja, kā veidojamas un pagatavojamas rudens ražas mandalas. Mazajiem māksliniekiem patika radošais darbs – daudz domāja un rudens velšu mākslas darbu veidoja paši.

Sarūpētos dārzeņus un ogas pētīja arī PI Saulīte bērni. Viņi izzināja, kāda katram krāsa, forma un smarža. Mazie Miķeļdienas svinētāji paši gatavoja mīklu maizei un cepa to. Kopīgi klāja svētku galdu  un cienājās ar pašcepto maizi un sarūpētājiem rudens kārumiem.

 Miķeļdiena Allažu pirmsskolas grupās izskanējusi ar rotaļām, dziesmām un izzinošiem stāstiem par Miķeli.

Miķeļdienas stāstus apkopoja Jana Baranovska

direktora vietniece pirmsskolas izglītībā