Lielā diena – vasaras vārtu vērēja

5.aprīlī Allažu pirmsskolēni koši, priecīgi un gaiši sagaidīja un ieskandināja Lieldienu svētkus. Pie mums ciemos Lieldienu zaķis, Saules un Dziesmu tautumeita. Lielās dienas sagaidīšanā un svinēšanā piedalījās visa pirmsskolas saime – gan lieli, gan mazi.

Lai svētki izdotos, katram no mums bija savi sagatavošanās darbi. Bērni pagatavoja katrs savu saules zīmi, krāsoja olas un kopā ar vecākiem izvēlējās balto svētku tērpu. Jau iepriekš nodarbībās bērni kopā ar skolotāju S.Brenguli bija izzinājuši Lieldienu spēles un rotaļas.

Svētkos izdziedājām Lieldienu dziesmas, saucām saules vārdu, izspēlējām Lieldienu un pavasara rotaļas. Bērnus ļoti interesēja sacensības ar olām. Krāsaino olu riponāšana bērniem sagādāja prieku un sirsnīgus pārdzīvojuma mirkļus. Lai vasarā nekostu odi, bērni izšūpojās rotātajās šupolēs, bet , lai būtu veselība, Zaķis saimi nopēra ar pūpoliem, skandējot ” Veselība iekšā, slimība ārā..”

Par svētku dienu kopā parūpējās mūzikas skolotāja Inguna Kalviša, logopēde Sarmīte Anžane un skolotāja Sandra Brengule. Liels paldies viņām par gaišo svētku brīdi!

Gaisma un siltums pamazām uzveic ziemu. Visapkārt atgriežas dzīvība!

Sagatavoja

Jana Baranovska