Pasaku koncerts Allažu pirmsskolas grupās

4.aprīlī Allažu pirmsskolas izglītības grupās izskanēja Pasaku koncerts.

Pie mums viesojās pasaku stāstnieks Raitis Zapackis, kurš radīja īpašu muzikālu un sirsnīgi pasakainu noskaņu. Kopā ar mākslinieku bija atceļojusi arī lielā pasaku lāde un košās pasaku lelles. Meistarīgā pasaku teicēja rokās lelles atdzīvojās. Tās dziedāja, kustējās, runāja un un stāstīja savus pasaku stāstus.

Pasākumu papildināja leļļu izrāde ar zināmiem pasaku tēliem mūsdienās. Klausījāmies pasaku dziesmas un pasaulē pazīstamo stāstu grāmatu par Pifu, pasaku par Trīs siventiņiem un Sarkangalvīti.

Pasaku rītā bērniem iesaistījās priekpilnās aktivitātēs gan rotaļājoties, gan vingrojot. Kopīgi lasījām pasakas un paši izdomājām pasaku sižetus. Tradicionālās pasakas mūsdienīgā stāstījumā asprātīgi pārsteidza un radīja neviltotus bērnu smieklus un  pozitīvu noskaņu.

Pasaku rītam izskanot, bērniem lielu prieku sagādāja iespēja fotografēties kopā ar pasaku stāstnieku, iemūžinot atmiņas fotogrāfijās.

Koncerta izskaņā stāstnieka Raita Zapacka vēlējums: ”Sapņojiet un ļaujiet pasakām ienākt jūsu dzīvē, jo pasakām neviens nav par vecu!”.

Sagatavoja:

Jana Baranovska

Direkrotes vietniece pirmsskolas izglītības jomā