Vides interešu izglītības projekts “Bišu draugs”

Šajā pavasarī pirmsskolēnus aicinājām kopīgi pētīt un izzināt kukaiņu dzīvi.

Savu artavu šajā interesantajā nodarbē 12.aprīlī Allažu PI grupās ar stāstiem par bitēm un kukaiņiem mums palīdzēja ienest programmas Bišu draugs vadītājs Latvijā biškopis Jānis Kronbergs.

Vides izglītības projekta Bišu draugs mērķis ir attīstīt bērnu izpratni par bioloģisko daudzveidību un apputeksnētāju lomu dabā. Biškopis J.Kronbergs bērniem pastāstīja bites, auga un dravnieka stāstu. No viņa stāsta uzzinājām interesantus un nedzirdētus faktus par bitēm un to, kā varam palīdzēt bitēm, veidojot Kukaiņu viesnīcas. 

Savukārt Pullēnu dravas Hānu ģimenes biškope Alda, kura saimnieko Siguldas novada Allažu pagastā, mūs pacienāja ar gardām divu atšķirīgu medus garšu maizītēm un iepazīstināja ar vaska sveču liešanas paņēmieniem.

Lielu interesi bērniem izraisīja iespējas klātienē iepazīties un izpētīt dravnieka darba piederumus – slotiņu, medus rāmīti, dūmu kanniņu, dravnieku cepuri. Visu varēja piemērīt, izpētīt, aptaustīt un sataustīt.

Lai tuvāk uzzinātu par medus bišu dzīvi un nozīmi dabā un cilvēku dzīvē, biškope Alda Hāna bērnus uzaicināja apmeklēt savu dravu tepat Allažos.

Uz tikšanos bišu draugi!

Informāciju sagatavoja

Jana Baranovska,

direktores vietniece pirmskolas izglītības jomā