Allažu pirmsskolēni uzsāk darbu Kultūras konsultatīvajā padomē

Septembrī Siguldas novadā tika izveidota Kultūras konsultatīvā padome, kurā darbu uzsāka pirmsskolas izglītības bērni.
Padome darbosies un būs aktīva līdz maijam. Šajā projektā Siguldas novadā iesaistījušās piecas pirmsskolas grupas pa vienai no PII Tornīši, Pasaciņas, Lēdurgas, Allažiem un Mālpils.


Tikšanās ar bērniem plānotas trīs reizes mācību sezonā. Katrai tikšanās reizei izvēlēta kādā īpašā vieta novadā – kultūras centrs, bibliotēka, izstāžu zāle, kāda cita sabiedriska vieta. Nodarbību laikā bērni iepazīs sava pagasta, pilsētas, novada sabiedriskās vietas. Ko tur dara, kas tur notiek un kā mēs katrs varam piedalīties kopīgos notikumos un iepazīt savu novadu.


30.septembrī – saulainā un krāsainā septembra pēdējā dienā, Allažu pirmsskolas izglītības grupu vecākās grupas “Mākonīši” bērniem bija iespēja paciemoties Allažu Tautas namā. Mazajiem Mākonīšiem bija iespēja ielūkoties Allažu Tautas nama aizkulisēs. Kā arī piedalīties Bērnu kultūras konsultatīvā padomē ar savu redzējumu un sajūtām, par sev apkārt esošo. Nodarbībā bērni kopā Anci Aneti Bērzi veidoja ideju saulīti Nozīmīgākās vietas Allažos, bet noslēgumā bērni savas sajūtas un emocijas atklāja zīmējumos.

Paldies Jolantai Borītei un Ancei Anetei Bērzei!


Informāciju sagatavoja:
PI grupas Mākonīši skolotāja Iveta Linde