31. oktobris Allažu pamatskolā bija pasākumiem piesātināta diena.

Halovīns jeb Visu svēto dienas priekšvakars tika atzīmēts arī mūsu skolā. Visas dienas garumā notika Halovīnu tērpu parāde. Skolēni un pedagogi ietērpās raganu, monstru, pasaku un dažādos citos tēlos. Pēc stundām notika daudzveidīgi klašu pasākumi, sākot ar izzinošām spēlēm par šīs tradīcijas rašanos, līdz tematiskajiem klašu vakariem.

Vēl šinī dienā visu klašu skolēni piedalījās Swedbank Latvia organizētajā “Naudas dienā”, kuras ietvaros tiešsaistes nodarbībās kopā ar “Swedbank” Finanšu institūta ekspertiem 1. un 2. klašu skolēni uzzināja, kā radusies nauda, kāpēc tā ir vajadzīga, kādi ir naudas veidi, kas ir banknotes, kas – monētas un kas – elektroniskā nauda un kā naudu iegūst.

3.–5. klašu audzēkņi apguva, kā gudri rīkoties ar naudu, noskaidroja, kā atšķirt vēlmes no vajadzībām, kāpēc ir svarīgi izvirzīt mērķus un kā tiem sakrāt naudu.

6. un 7. klases pētīja budžeta ienākumu un izdevumu pozīcijas – kas ir budžets, kāpēc vispār kāds to plāno, kā ienākumi un izdevumi kopā veido skolēna, ģimenes vai skolas budžetu un ko darīt, kad naudas pietrūkst vai veidojas pārpalikums. Nodarbības laikā plānoja klases ekskursijas budžetu.

8.–9. klases gatavojās karjerai un atklāja, kāpēc jāmācās visu dzīvi, kā mūsdienu tehnoloģijas ietekmē dažādas profesijas un vai mākslīgais intelekts ir palīgs vai apdraudējums, kā palielināt savus ienākumus, ja ar algu vien nepietiek, un ko darīt jau tagad, lai nākotnē būtu lielāka iespēja nopelnīt vairāk naudas.

Šajā dienā uz pirmo iepazīšanās nodarbību skolā bija ieradušies Jaunsardzes instruktori.

Jaunsardze ir brīvprātīga kustība bērniem un jauniešiem no 10 līdz 21 gadam.

Jaunsardzes mērķi:

  • Attīstīt dzīvei nepieciešamās prasmes un iemaņas.
  • Veicināt bērnu un jauniešu pilsonisko apziņu.
  • Veicināt bērnu patriotismu, garīgo un fizisko attīstību.

Mācību process Jaunsardzē ir bezmaksas un tiek organizēts saskaņā ar Jaunsargu mācību programmu. Jaunsargi programmas apguves procesā piedalīsies dažādos Jaunsardzes rīkotos pasākumos – nometnēs, pārgājienos, praktiskajās nodarbībās un  patriotiskajos pasākumos.